Aanhanger moet verplicht afgedekt worden.

Aanhanger afdekken is verplicht in Nederland

Voor het vervoer van goederen in een aanhangwagen gelden strenge regels in Nederland. Dat is logisch want wanneer er spullen uit een aanhanger vallen of waaien kunnen er gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan. Wie zijn aanhanger regelmatig gebruikt kan daarom dus niet zonder een goed afdekzeil. Het gebruik van een aanhangwagennet of dekzeil bij het vervoer van losse lading in een aanhanger is al sinds 2007 door de Nederlandse overheid verplicht gesteld. De lading moet dusdanig worden vastgezet, dat de goederen die vervoerd worden niet van de aanhanger kunnen vallen. Belangrijk is ook dat de goederen gezekerd en afgedekt worden.

Waarom is dit zo belangrijk? Een goede afdekking, bevestiging en zekering is van groot belang. Omdat tijdens het rijden er sprake kan zijn van onverwachte uitwijkmanoeuvres, slechte wegen of noodstops. U kunt zich voorstellen dat hierdoor de landing niet automatisch op de plek blijft in de aanhanger. Wat het ideale vastzetmiddel is hangt af van de te vervoeren lading. Spanbanden zijn erg populair bij zware goederen. Voor het effectief afdekken van elektronica is een kwalitatief hoogwaardig en waterdicht afdekzeil absoluut aan te bevelen.

Zand op aanhanger

Er worden vele verschillende zaken vervoerd in een aanhanger. Denk hierbij aan zand, stenen, tuinafval, puin, brandhout en nog veel meer andere materialen. Te veel om op te noemen. Wanneer u deze lading niet op de juiste wijze afdekt, riskeert u als bestuurder een forse boete. Deze boete kan oplopen tot honderden euro’ s. En dat is toch zonde van het geld. Voorkomen is beter dan genezen. In de regelgeving van de overheid staat beschreven waar u aan moet voldoen. Losse lading dient degelijk te worden afgedekt zodat er niets uit de aanhanger kan vallen. Dit betekent dat zand of lichte zaken die weg kunnen waaien bijvoorbeeld het beste worden afgedekt met een afdekzeil. Terwijl een aanhangernet al voldoende kan zijn bij het vervoer van enkele planken.

 

Kenmerken aanhangernet

De kwaliteit van de aanhangernetten  is 225 gr./m2. UV gestabiliseerd en bestendig waardoor ze lang meegaan. Zoals al eerder gezegd zijn ze fijnmazig. Hierdoor kunt u uw lading veilig vervoeren. Rondom zijn de netten versterkt en om de 50 cm voorzien van stalen ringen. Deze ringen zijn 16 mm. De treksterkte is 395N/5cm. De scheurweerstand 70N. Temperatuurbestendigheid-40 / +80°C. Uitscheurweerstand ringen 380N. De uv stabiliteit is 300Kly.

Afmetingen aanhanger netten

In ons assortiment hebben we verschillende afmetingen aanhangernetten. Deze netten zijn allemaal fijnmazig. Fijnmazig is altijd beter dan een geknoopt grof touwnet. Een grof touwnet laat namelijk nog kleine onderdelen. Of zand en grind, dat wordt door een grof net niet vastgehouden en kan alle kanten opgaan.

  1. maat 3,10 x 7
  2. 3,10 x 6
  3. 3,10 x 5
  4. 2,75 x 4,50
  5. 2,75 x 3,50
  6. 2,25 x 4
  7. 2,25 x 3

Aanhanger net fijnmazig

Natuurlijk kunt u ook een afdekzeil gebruiken om uw spullen in de aanhanger af te dekken. Een voordeel van een zeil is natuurlijk dat de materialen die u vervoerd droog blijven. Dat is uiteraard handig bij bijvoorbeeld een verhuizing. Bij ons hebt u een ruime keuze uit een breed aanbod dekzeilen. In allerlei soorten en afmetingen. Verder kunt u bij ons ook een aanhangerzeil op maat laten maken. Zoals een pvc afdekzeil voor uw aanhanger. Het zeil wordt volledig gemaakt op basis van de afmetingen die u aan ons doorgeeft. Als u iets op maat laat maken in onze zeilmakerij heeft u ook nog meer keuze in de kleuren van het afdekzeil. Vraag vrijblijvend hiervoor een offerte aan.

U kunt bij ons online bestellen en veilig betalen. Heel belangrijk om te weten toch? Wanneer de bestelling bij ons binnen komt wordt deze in ons magazijn verwerkt. Als u vóór 17.00 besteld gaat uw order dezelfde dag nog op de post. Dan hebt u het dus de volgende dag in huis. Wij zien uw bestelling graag tegemoet.