Afdekzeil voor brandhout bestellen

Afdekzeil voor brandhout

U denkt misschien dat dit niet de juiste tijd van het jaar is om iets te schrijven over een afdekzeil voor brandhout. Misschien heeft u daar wel gelijk in. Maar toch zijn er ook in de lente en zomer wel avonden om een vuurtje te stoken. En natuurlijk bent u ook bezig om weer een voorraad hout in te slaan. Wanneer u dat heeft gedaan is het goed om ervoor te zorgen dat het hout goed droogt maar ook dat het hout droog blijft. Een afdekzeil voor brandhout is snel besteld bij ons. En zo’n zeil zorgt er voor dat u er straks in de winter warmpjes bij zit. Wij hebben verschillende kwaliteiten en afmetingen afdekzeilen voor brandhout in ons assortiment.

Kwaliteiten afdekzeil voor brandhout

In ons assortiment hebben we twee kwaliteiten. Dit zijn kwaliteit PE 230 BA en PVC 600. PE 230 BA afdekzeil is een stevig en speciaal gemaakt zeil voor het afdekken van brandhout en zijn te koop in twee afmetingen. Het zeil gaat door zijn kwaliteit langer mee dan een standaard afdekzeil uit de bouwmarkt. De zeilen zijn namelijk UV gestabiliseerd wat de levensduur ten goede komt. De PE 230 BA afdekzeilen zijn afgewerkt met stevige omzoomde randen ( verstevigd met ingenaaid koord) en rondom het zeil zitten stevige ringen telkens om de 50 cm. Door middel van deze ringen kunt u het zeil goed bevestigen. Kijk bij de productgroep toebehoren welke artikelen wij hier voor hebben.

Daarnaast hebben we de kwaliteit PVC 600. In de volksmond wordt deze kwaliteit ook wel vrachtwagenzeil genoemd. Deze kwaliteit hebben we in drie afmetingen. Doordat ook deze zeilen UV gestabiliseerd zijn gaan ze heel lang mee. Net zoals bij de bovengenoemde kwaliteit hebben deze zeilen ook een stevige omzoomde rand, verstevigd met een ingenaaid koord. En ook hier zitten er om de 50 cm ringen om het zeil goed te kunnen bevestigen.

Afmetingen

De volgende afmetingen zijn te koop: 1,5 x6 M/ 1,5 x 10 M en 1,5 x 20 M. De afmeting 1,5 x 20 M is er alleen in de PVC variant.

Alle zeilen hebben de kleur groen. Dit is de kleur die in een buitenomgeving het beste past en het minste opvalt.

Tips voor het opslaan van brandhout

  • Bewaar brandhout buiten op een zonnige plek is het beste. De wind moet er door kunnen waaien dus opslaan in een garage of schuur heeft niet zoveel zin. Wanneer u brandhout binnen opslaat is de kans groot dat er schimmelvorming optreed. En dan heeft u er niets meer aan.
  • Het brandhout dient niet direct op de grond gestapeld te worden. Het kan dan namelijk vocht opzuigen. Leg er een pallet of houten balkjes onder.
  • Dek na het stapelen uw brandhout af met een speciaal afdekzeil voor brandhout. Zo beschermt u het hout tegen regen en sneeuw. En hoeft het niet telkens opnieuw te drogen wanneer er een regen en/of sneeuwbui is geweest. Het afdekzeil voor brandhout heeft in de randen ringen waarmee u het stevig vast kunt maken. U kunt het bijvoorbeeld vastmaken met elastisch koord of met spanlussen.
  • Hout stapelen is geen kunst maar vergt wel enige aandacht. Vaak wil men de stapel ineen puzzelen om te voorkomen dat het hout omvalt. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat alles om gaat vallen maar dat het hout goed droogt. Zorg dus voor een geschrankt legpatroon dat stevigheid biedt. Er ontstaan hierbij grotere gaten waardoor de wind beter het hout kan verluchten en uitdrogen.
  • Koop of zorg elk jaar opnieuw voor vers brandhout. Wilt u optimaal droog brandhout dan heeft u ruimschoots enkele jaren nodig. Wanneer u elk jaar een nieuwe aanvoer brandhout heeft komt u nooit zonder te zitten.

Spanlus met staalhaak voor afdekzeil voor brandhout

Afdekzeil voor brandhout

Elastisch koord voor afdekzeil brandhout