Afdekzeilen en de kwaliteit daarvan

Verschillende kwaliteiten afdekzeilen zijn er te koop

PE 110 | 160

Verschillende kwaliteiten afdekzeilen zijn er te koop. U komt vast wel eens in een bouwmarkt en daar zit u ze dan liggen. Deze afdekzeilen hebben vaak een lichtere kwaliteit. Want meestal zijn deze afdekzeilen niet zo lang in gebruik. En hoeven ze niet stevig en waterdicht te zijn. Dat kunt u dan ook direct aan de verkoopprijs zien. Ze kosten niet zo veel en ze zijn er in verschillende kleuren en afmetingen. We spreken hier vaak over Multi Tarp of  PE 110.

PE 260

Wanneer u toch een wat steviger kwaliteit afdekzeil wilt hebben dan komt u al snel op de Super Tarp standaard. Dat zegt u misschien helemaal niets maar dat staat voor PE- 160 kwaliteit. Deze gaat langer mee dan de bovenstaand beschreven kwaliteit. Natuurlijk is deze wat duurder in aanschaf maar dat komt door de hogere kwaliteit.

Beide kwaliteiten die hierboven beschreven zijn hebben een omgezoomde rand en de ringen bevinden zich op 100 cm rondom. De zeilen zijn verstevigd door middel van een ingenaaid koord.

Dan komen we bij een nog hogere kwaliteit afdekzeilen. Dan spreken we over Super Tarp Premium en dat is de kwaliteit PE 260. Deze kwaliteit is direct een stuk zwaarder dan de andere twee. Het is ook waterdicht en UV gestabiliseerd. Het zal niet zo snel vergaan en verslijten wanneer het in de zon gebruikt wordt. De randen zijn ook hier omgezoomd en een voordeel is natuurlijk dat de ringen hier om de 50 cm in de rand zitten. Dit moet ook  wel want het gewicht van dit afdekzeil is ook wel wat meer. De cijfers achter de benaming PE betekenen het gewicht van het zeil. Dit is in grammen en is per vierkante meter. Zo kunt u zelf uitrekenen hoeveel een zeil van een bepaalde afmeting weegt wanneer u het tillen moet.

Daarna komen we bij een nog zwaardere kwaliteit. Namelijk de Profi Tarp Premium. Dit staat bekend als PVC 650 en we noemen het ook wel vrachtwagen zeil. Daar heeft u vast wel eens van gehoord. Deze afdekzeilen gaan het langste mee. Ze zijn ook waterdicht en UV gestabiliseerd. Tevens zitten hier ook om de 50 cm ringen in de randen rondom.

De betekenis van de afkortingen

PE 110 | 160  | 260

PE is de afkorting van polyethyleen. Het is een bandjesweefsel. U komt vast wel eens in een bouwmarkt en heeft ze daar wel eens gekocht of gezien. Meestal is dit de kwaliteit PE 110. In de bouwmarkt zijn vaak niet alle afmetingen verkrijgbaar. Bij PVC-Tarp.com hebben we veel afmetingen direct leverbaar. De kleuren zijn wit en groen. Voor kortstondig gebruik zijn deze afdekzeilen een goede aanschaf.

De kwaliteit PE 160 is wat zwaarder en gaat langer mee dan de PE 110. Uiteraard is deze wat duurder in aanschaf. Ook bij deze afdekzeilen zitten de ringen om de 100 cm. Dit komt omdat het gewicht van deze zeilen niet zo veel is en er niet meer ringen nodig zijn om het goed te kunne bevestigen.

Dan komen we bi de zwaarste kwaliteit van de Pe soorten. Dat is namelijk de PE 260. Deze wordt ook veel gebruikt bij aannemers, rietdekkers dus echt voor de professionele markt. Dit afdekzeil weegt ook wel wat meer. Namelijk 260 gram per vierkante meter. Het heeft daarom ook niet om de 100 maar om de 50 cm een ring. Dit is zo omdat het gewicht zodanig is dat er meer ringen nodig zijn om het zeil goed te kunnen vastmaken.

PVC 650

De verschillende kwaliteiten afdekzeilen die er te koop zijn hebben we nog niet allemaal besproken. De zwaarste afdekzeilen zijn de PVC 650 zeilen. Dit is een vrachtwagen kwaliteit zeil. Het is waterdicht en uv gestabiliseerd. Zeer geschikt om u spullen voor langere tijd te beschermen. Natuurlijk is dit duidelijk merkbaar in de prijs. Ook hier zitten de ringen om de 50 cm om het zeil goed op de plek te houden.

 

Bekijk hier alle afmetingen

 

 

Bij het bestellen van een afdekzeil kunt u op de website gebruik maken van een filter. Door hier uw wensen in te voeren komt vanzelf het juiste afdekzeil voor u in beeld.

 

Verschillende afdekzeilen zijn er te koop

Verschillende kwaliteiten afdekzeilen zijn er te koop