Afdekzeilen in alle kwaliteiten en maten

Afdekzeilen in verschillende maten en kwaliteiten

Hoe handig is het om een afdekzeil in huis en bij de hand te hebben. Afdekzeilen kunt u voor meerdere doeleinden gebruiken. Hebt u geen idee waarvoor? Denk eens aan een afdekzeil voor brandhout voor de winter. Ja, de zomer is nu toch echt wel voorbij. Ook een zwembad kunt u afdekken met een zeil.Want buiten zwemmen is met dit weer niet meer aangenaam. Of wilt u wat langer van uw overkapping genieten? Dan is een afdekzeil handig om de wind en regen tegen te houden.

Bedenk eerst waar u het afdekzeil voor nodig hebt, hoevaak u het wilt gebruiken en hoe groot moet het zijn.

Kwaliteiten afdekzeilen

Er zijn verschillende kwaliteiten afdekzeilen te koop. Heeft u het voor eenmalig gebruik nodig, dan kunt u volstaan met een lichte kwaliteit. Naarmate u het afdekzeil langer wilt gaan en ook wilt blijven gebruiken zult u een zwaardere kwaliteit moeten kiezen. Naarmate de kwaliteit zwaarder wordt, stijgt natuurlijk de prijs van een afdekzeil. We praten het meeste over kwaliteiten PE en PVC. Voor het afdekken van een boot hebben we PP 235 transparant. PE hebben we in de zwaartes 110, 160 en 260. Dit zijn grammen per m/2. PVC is er in de kwaliteit 600-650. Ook dit zijn grammen per m/2.

PVC kwaliteit is zwaar en gaat jarenlang mee. In de volksmond noemen we dit vrachtwagenzeil. Ze zijn er in vele afmetingen en vier kleuren. Het zeil is stevig omzoomd en elke 50 cm voorzien van zeilringen om het te bevestigen. Verder is het waterdicht en UV gestabiliseerd.

PE-260 kwaliteit is ook erg stevig en UV gestabiliseerd zodat het zonlicht niet direct schade aan kan richten. Het is 260 gr/m2 zwaar. De stevige zoom met rondom elke 50 cm een ring zorgt ervoor dat u het gemakkelijk kunt bevestigen.

PE-160 kwaliteit is steviger dan de standaard bouwmark zeiltjes. Maar niet geschikt voor langdurig gebruik. Het dient ook afhangend gebruikt te worden. Dit is om te voorkomen dat er water op komt te staan. Dit gaat dan namelijk door het zeil lekken. Rondom afgewerkt met ringen om de 100 cm.

PE-110 is bouwmarkt kwaliteit De meeste bouwmarkten verkopen dit als zijnde deze kwaliteit, maar dikwijls is dit niet zo.Het blijkt dat ze maar 80 of 90 gr/m2 zijn. Bij ons is dit niet het geval. wij bieden de PE-110 van de oude kwaliteit aan. Ook rondom omgezoomd en voorzien van ringen om de 100 cm.

Afmetingen afdekzeilen

Er zijn vele soorten afmetingen. Van 1,5 x 6 meter tot 15 x 20 meter. En vele maten die daartussen passen. Het zijn allemaal standaard maten afdekzeilen. Natuurlijk zit daar wel een geschikt formaat voor u bij. Maar mocht u toch een afwijkende maat nodig hebben dan kunt u bij ons een afdekzeil op maat bestellen.

Kleuren afdekzeilen

De kleuren van onze afdekzeilen zijn blauw, wit, groen en grijs, of transparant.

Afdekzeilen PVC

PVC Afdekzeil

 

transparant afdekzeil

Afdekzeil transparant

Bestellen afdekzeilen

U kunt ook het filter op de site gebruiken.Hiermee kunt u  de juiste keuze maken voor een afdekzeil.Dit is heel handig en met een paar klikken komt het voor u geschikte zeil in beeld. Hoe dit werkt? U filtert eerst op afmeting. Dan kunt u op kleur filteren. Daarna op kwaliteit en gebruik. En eventueel nog op treksterkte. U ziet dan vanzelf welk afdekzeil  voor u het meest geschikt is. Het gekozen product kunt u dan in de winkelmand plaatsen.U kunt verder winkelen of afrekenen. Uw gegevens invullen, betalen en de bestelling plaatsen. Als u vóór 17.00 uur besteld wordt het ook die dag verzonden. U besteld en betaald bij ons veilig online wat natuurlijk ook heel belangrijk is.