Afdekzeilen voor uw aanhangwagen

De herfst is in het land en dat betekent onder meer dat er in de tuin weer volop snoeiwerk wordt verricht. Veel mensen gebruiken een aanhangwagen om het tuinafval netjes naar de daarvoor bestemde plek af te voeren. Daarbij is een deugdelijk afdekzeil cruciaal. Met een afdekzeil voorkomt u immers dat bladeren of takken onderweg van uw aanhangwagen afvallen of – waaien.

Als u onderweg tuinafval verliest, is dat niet alleen slordig, u brengt er ook andere weggebruikers mee in gevaar. Bovendien loopt u het risico op een forse boete van maar liefst € 370,-. Dan wordt de tuin snoeien een dure liefhebberij. De wetgever zegt er letterlijk dit over: Bij lading bent u altijd verplicht deze vast te zetten. Bij losse lading zoals tuinafval moet dit door middel van een afdekzeil.

Voorkom een bekeuring, gebruik een afdekzeil

Om die forse bekeuring en risico’s voor andere weggebruikers te vermijden, adviseren wij u bij het vervoer van tuinafval áltijd een afdekzeil te gebruiken. PVC-TARP heeft daarvoor diverse kwaliteiten beschikbaar, al of niet voorzien van bevestigingsmaterialen. U kunt een kant en klaar dekzeil kopen, al naar gelang de maat die u nodig heeft, of met zeil van de rol en met de juiste accessores uw eigen afdekzeil op maat samenstellen.

Nog een tip om te vermijden dat u een bekeuring krijgt als u gebruikmaakt van uw aanhangwagen: zorg voor een correcte kentekenplaat en overtuig u ervan dat deze goed zichtbaar is. Let er dus op dat uw afdekzeil er niet per ongeluk overheen hangt! Check ook de verlichting.

Dekzeil of net?

Maakt u slechts zo nu en dan gebruik van uw aanhangwagen, zoals voor het afvoeren van tuinafval of klein bouwafval, dan volstaat het gebruik van een stevig dekzeil met goede bevestigingsmaterialen. Uw dekzeil zorgt ervoor dat u onderweg niets verliest en dat u anderen en uzelf niet in gevaar brengt. Met een kleine investering sluit u veel risico’s uit.

Maakt u frequent gebruik van uw aanhangwagen, om bouwafval af te voeren of losse bouwmaterialen te vervoeren, bijvoorbeeld, dan raden wij de extra sterke en flexibele netten aan , die op het gebruik van aanhangers zijn ontworpen. Wij hebben standaard diverse maten slijtvaste aanhangernetten met versterkte randen en messing ringen op voorraad. Ze zijn gemakkelijk en veilig in het gebruik.

Voor het vervoer met uw aanhanger van vaste goederen, denk aan meubels, een koelkast of een wasmachine, heeft u voldoende aan sjorriemen. Voor alle losse vracht, tuin- of bouwafval, tuingrond of zand en losse bouwmaterialen, is een afdekzeil of aanhangernet verplicht.

Meer weten? U kunt ons altijd bellen op 0541 – 511 362 of vragen voorleggen via ons contactformulier.