Bescherm uw boot met een afdekzeil

De winter is weer op komst en dat betekent dat u uw boot waarschijnlijk minder zult gebruiken. Een boot die echter ongebruikt buiten staat of in het water ligt, moet goed worden beschermd tegen mogelijk schadelijke weersinvloeden. Verraderlijke weerselementen zoals regen, wind, hagel en sneeuw kunnen de levensduur van uw vaartuig namelijk aanzienlijk verkorten.

Afdekzeil voor boot die buiten staat

Niet alleen regenwater, maar ook zaken zoals vuiligheid en aanslag hebben een negatieve invloed op de conditie van uw boot. Een kwalitatief hoogwaardig afdekzeil is dan ook de eerste maatregel om te nemen. Voor een optimale bescherming adviseren wij een volledig waterdicht zeil met een gewicht van minimaal 150 gram per vierkante meter.

Een stevig afdekzeil beschermt uw boot niet alleen beter, maar zal ook een langere tijd meegaan. Ook een goede bevestiging is van belang, want als de wind vat krijgt op het zeil bestaat de kans dat het vroeg of laat loswaait. Sommige booteigenaren verzwaren een dekzeil dan ook met zandzakken om goed voorbereid te zijn op extreme weersomstandigheden zoals een winterse storm.

Snoer het afdekzeil stevig vast met meerdere lijnen en zorg dat het de boot bij voorkeur in zijn geheel bedekt. Een goed sluitend zeil biedt water of smeltende sneeuw geen gelegenheid om naar binnen te sijpelen. Al veel mensen zijn er door schade en schande achter gekomen dat dit de enige manier is om hun vaartuig in goede staat te houden.

Dekzeil voor boot in opslagruimte

Zelfs het binnen plaatsen van uw boot is geen garantie voor een schadevrije opslag. Als er in dezelfde ruimte namelijk ook andere activiteiten plaatsvinden, bestaat altijd het risico dat uw eigendom beschadigd raakt. Ook is een zeer vochtige ruimte in de meeste gevallen niet bevorderlijk voor de conditie van uw vaartuig.

Het beschermen van een binnen geplaatste boot vereist geen al te grote investering. Een afdekzeil van minimaal 100 gram per vierkante meter is al voldoende om uw bezit op effectieve wijze te beschermen. Zo’n dekzeil is weliswaar niet volledig waterdicht, maar is wel spatwaterdicht en scheurt niet tot nauwelijks.

De beste prijs voor afdekzeilen

Traditioneel is dit het seizoen waar u uw boot optimaal wilt beschermen tegen mogelijk schadelijke weersinvloeden. Wacht dus niet te lang met de aanschaf van een goed afdekzeil, want voordat u het beseft is het kwaad geschied. Een goed afdekzeil beschermt uw boot tegen uiteenlopende risico’s en verdient zichzelf hierdoor al snel terug.

Bij PVC-TARP.COM heeft u de keuze uit een breed scala afdekzeilen in alle soorten en maten. Kies een afdekzeil in de gewenste afmeting en klik daarna de gewenste kwaliteit en kleur aan. Met slechts enkele muisklikken kunt u het dekzeil al bestellen en bij een bestelling voor 17:00 heeft u het product al de volgende werkdag in huis. Meer weten? Bel naar 0541 – 511 362 of neem contact op via onze klantenservice.