Bescherm uw tuinmeubelen met een dekzeil

De tijd dat we in onze tuin konden genieten van de laatste zomerse zonnestralen is inmiddels alweer enige tijd voorbij. En dat betekent dat veel tuinmeubelen de laatste tijd ongebruikt buiten staan. Dat ze niet worden gebruikt is niet eens zo erg – dat ze ondertussen slijten wél. Afdekken met een goed afdekzeil voorkomt beschadigingen en houdt uw meubelen in optimale conditie.

Schoonmaken voor het afdekken

Het simpelweg afdekken met een dekzeil is helaas niet voldoende. Voor de best mogelijke bescherming moeten de tuinmeubelen voordat u ze afdekt eerst worden schoongemaakt. Aanwezig vuil houdt namelijk vocht vast in de meubelen, waardoor ze minder makkelijk opdrogen en de kans kleiner is dat u ze op een mooie voorjaarsdag snel even kunt gebruiken.

Gebruik bij het schoonmaken liever geen agressieve schoonmaakmiddelen, want materialen zoals wicker, riet en kunststof zijn hier niet altijd goed tegen bestand. Spoelen met water is nooit een verkeerde keuze en bij hardnekkige vlekken kan er eventueel wat milde zeep (niet schuimend!) worden gebruikt.

Met of zonder afdekzeil: binnen is beter

Zijn de tuinmeubelen eenmaal volledig schoongemaakt en wilt u ze gedurende de winter buiten laten staan? Laat ze dan eerst goed opdrogen en dek ze daarna af met een van de kwalitatieve dekzeilen in onze webshop. Dit zorgt ervoor dat de meubelen zelfs bij flinke neerslag grotendeels worden beschermd tegen de kwalijke gevolgen van het water.

Beter nog dan de meubels buiten te laten staan, is echter om ze veilig binnen te plaatsen. Ook dan kunt u ze uiteraard netjes afdekken met een afdekzeil. Een binnenomgeving is vrijwel altijd de beste keuze, omdat de temperatuur hier over het algemeen gelijkmatiger is en de vorst minder vat heeft op de materialen.

Breed assortiment afdekzeilen voor uw tuinset

Pas wel op wanneer u uw tuinset binnen zet, want bij plaatsing in de buurt van een warmtebron kunnen uw meubelen alsnog slijtage gaan vertonen. In de buurt van een zeer warme kachel kunnen bijvoorbeeld kleine scheurtjes of breuken in het materiaal ontstaan. Plaats de meubelen inclusief afdekzeil daarom op een plek waar de temperatuur zo gelijkmatig mogelijk is.

Op onze website heeft u de keuze uit een breed aanbod afdekzeilen in alle soorten en maten. Zelfs voor de grootste tuinset hebben wij dus altijd wel een passend dekzeil in ons assortiment. Meer weten? Bel naar +31 (0)541 – 511 362 of stel uw vraag via info@pvc-tarp.com.