Brandhout afdekzeil online bestellen

Brandhout afdekzeil

Een brandhout afdekzeil is snel besteld bij ons.De winter komt eraan, de temperatuur daalt, dus kan de kachel weer aan.Hoe gezellig is dat! Heeft u al voldoende hout ingekocht?Ook voldoende droog hout wat direct gestookt kan worden op voorraad?Je weet maar nooit hoe streng de winter gaat worden. Wilt u er warmpjes bij zitten in de winter dan is het handig dat uw brandhout droog is. Maar nog belangrijker is het dat het hout droog blijft.

Hiervoor kunt u een afdekzeil voor brandhout gebruiken. Deze zijn er in verschillende maten en kwaliteiten. En natuurlijk speciaal gemaakt voor het afdekken van brandhout.

Kwaliteiten brandhout afdekzeil

In ons assortiment hebben we twee kwaliteiten.Dit zijn kwaliteit PE 230 en PVC 600.Beiden zijn stevige afdekzeilen die ervoor zorgen dat uw brandhout droog blijft.Door de manier van stapelen van het hout blijft de luchtcirculatie in stand.Hierdoor droogt het nieuwste hout sneller.En het blijft langer vers.Tevens zal het hout niet gaan rotten wanneer de wind erdoor kan waaien.

De zeilen zijn waterdicht en UV gestabiliseerd.Doordat ze waterdicht zijn wordt het hout beschermd tegen regen en sneeuw.De UV stabilisatie zorgt dat de afdekzeilen een lange levensduur hebben.Brandhout afdekzeilen zijn verkrijgbaar in de kleur groen.De kleur groen past het beste bij de natuurlijke omgeving en het af te dekken product.

PE 230 kwaliteit heeft stevige omzoomde randen.Deze randen zijn verstevigd met een ingenaaid koord.Rondom zitten elke 50 cm aluminium zeilringen.De ringen hebben een binnen maat van 12 mm.U vindt verschillende bevestigingsmaterialen bij onze productgroep toebehoren.

PE 600 kwaliteit heeft rondom een stevige zoom.In deze zoom zitten om de 50 cm metalen(roestvrij)zeilringen.Deze ringen hebben een binnenmaat van 18 mm.Om dit zeil goed te kunnen bevestigen kunt u kiezen uit verschillende materialen.Bij toebehoren vindt u de producten waarmee u deze zeilen vast kunt maken.

Afmetingen brandhout afdekzeilen

Brandhout afdekzeil PE 230

PE 230 Brandhout afdekzeil

Brandhout afdekzeil PVC 600

PVC brandhout afdekzeil

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tips voor het opslaan van brandhout

  • Bewaar brandhout buiten. Het liefste op een zonnige plek. In een garage of ergens anders binnen is zinloos. De wind moet erdoor tussendoor kunnen waaien. In een garage of binnen is dat niet mogelijk. Het hout zal niet drogen na verloop van tijd gaat het zelfs schimmelen. En dan heeft u er niets meer aan.
  • Stapel brandhout niet direct op de grond. Het kan dan namelijk vocht opzuigen. Leg er een pallet of houten balkjes onder. Zo kan er voldoende lucht door. En kan het hout geen water opzuigen.
  • Dek na het stapelen uw brandhout af om het te beschermen tegen regen en sneeuw. Al het water dat op het brandhout terecht komt moet opnieuw drogen. Zorg dat u alleen boven op de houtstapel iets legt om regen en sneeuw tegen te houden. Het meest ideale zijn speciaal hiervoor gemaakte brandhout afdekzeilen. Maak de afdekking goed vast met het speciaal ingenaaide koord bij de PE 230 kwaliteit. De PVC 600 kwaliteit kunt u vast maken met elastisch koord of spanlussen. Zie toebehoren.
  • Hout stapelen is geen kunst maar vergt wel enige aandacht. Men heeft de vaak neiging de stapel ineen te puzzelen om te voorkomen dat deze omvalt. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat het hout omvalt maar dat het uitdroogt. Zorg dus voor een geschrankt legpatroon dat stevigheid biedt. Er ontstaan hierbij grotere gaten waardoor de wind beter het hout kan verluchten en uitdrogen.
  • Koop of zorg elk jaar opnieuw voor vers brandhout. Belangrijk om te weten: wilt u optimaal droog brandhout dan heeft u ruimschoots enkele jaren nodig. Als u ieder jaar een nieuwe aanvoer heeft komt u in principe nooit zonder droog brandhout te zitten. Laat de winters maar komen. Veel stook plezier en vooral veel warmte toegewenst.