Brandhout opslag m.b.v. brandhout afdekzeilen.

Brandhout opslag maken met onze afdekzeilen!

 

Brandhout opslag maken met onze speciale brandhout afdekzeilen.

Wat een weer, wind en regen hebben we de laatste tijd gehad. Het ging ervan.

Overal vielen de bomen met bosjes om. Het aanbod hout is gigantisch en de huidige buitentemperatuur zorgt ervoor dat er nog even flink gestookt kan worden. Het verse hout kan ingeslagen worden en, bewaard onder een dekzeil , drogen voor de winters die nog komen gaan.

Bekijk op onze website www.pvc-tarp.com wat we speciaal in ons assortiment hebben voor het afdekken van brandhout.

 

Tips om brandhout te bewaren.

Brandhout bewaren of stoken is niet zo moeilijk en in dit artikel leggen we je uit hoe. Om het

effectief als brandhout te gebruiken, moet je zorgen dat het hout door en door droog is. Ongedroogd

hout branden is zinloos. En bovendien heb je veel kans dat het zal beschimmelen.

  1. Bewaar brandhout buiten. In een garage of ergens in een bergplaatsje is zinloos. De wind moet er tussen en doorheen kunnen waaien. In de garage of ergens binnen is dat niet mogelijk. Het zal niet drogen en na verloop van tijd gaat het zelfs beschimmelen.
  2. Stapel jouw brandhout niet op de grond. Daar zal het vocht opzuigen. Zoek iets dat je eronder kan leggen en zodanig dat het voldoende lucht doorlaat.
  3. Dek na het stapelen je brandhout af om het te beschermen tegen de regen. Al het water dat op het brandhout terecht komt, moet opnieuw opdrogen.  Zorg dat je enkel boven op de houtstapel iets legt om de regen tegen te houden. En dat de wind vrij spel heeft om het hout te verluchten en te drogen. Het meest ideale zijn speciale hiervoor gemaakte brandhout afdekzeilen. Sjor de afdekking goed vast met het ingenaaide koord want een kleine windvlaag kan ervoor zorgen dat de afdekking gaat vliegen!
  4. Hout stapelen is geen kunst, maar vergt een beetje aandacht. Mensen hebben de neiging de stapel ineen te puzzelen om te voorkomen dat deze omver valt. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat hij omver valt, maar dat het uitdroogt. Zorg dus voor een geschrankt legpatroon dat bijkomende stevigheid biedt. Er ontstaan ook grotere gaten waardoor de wind beter het hout kan verluchten en uitdrogen.
  5. Koop of zorg ieder jaar opnieuw voor vers brandhout. Belangrijk om weten: wil je optimaal droog brandhout, heb je ruimschoots enkele jaren nodig. Als je ieder jaar een nieuwe aanvoer hebt, kan je in principe nooit zonder droog brandhout komen te zitten.