Brandwerend dekzeil voor optimale brandveiligheid

Een sterk en waterdicht dekzeil voldoet in de meeste gevallen aan uw eisen. Maar wat als brandveiligheid een belangrijke rol speelt? Het gebruik van een brandwerend dekkleed is dan bepaald geen overbodige luxe. Bij PVC-TARP.COM kunt u kiezen uit een groot assortiment vlamvertragende afdekzeilen in alle soorten en maten.

Vlamvertragend dekkleed noodzakelijk bij feestjes of partijen

Er zijn meerdere situaties waarin de aanschaf van een brandwerend dekzeil zichzelf ruimschoots terugverdient. Gebruikt u bijvoorbeeld wel eens een dekkleed als tijdelijk afdak bij een feestje of partijtje? Dan bent u zeker niet de enige.

Juist in deze situatie is het gebruik van een vlamvertragend afdekzeil van groot belang. Alle ingrediënten voor een brand met kwalijke gevolgen zijn immers aanwezig: vuur (denk onder meer aan sigaretten, frituurpan, kaarsen etc.), brandbare materialen en grote groepen mensen die dicht op elkaar staan.

Het gebruik van een brandwerend dekkleed zorgt ervoor dat er minder snel brand optreedt. En wanneer dat toch het geval is, voorkomt het dekzeil dat het vuur zich snel verspreidt en hierdoor onnodig veel schade aanricht.

Brandwerend afdekzeil beschermt uw opgeslagen goederen

Ook als u uw afdekzeilen voornamelijk gebruikt voor de opslag van goederen, biedt een brandvertragend exemplaar een grote meerwaarde. Er zijn vele voorbeelden van brandsituaties op bouwplaatsen en in magazijnen, waar een vlamvertragend dekkleed zijn waarde bewees door een snelle verspreiding van het vuur effectief in te perken.

Bij de opslag van waardevolle goederen is preventief gebruik van een brandwerend dekzeil altijd aan te bevelen. Maar eigenlijk komt zo’n dekkleed in alle situaties van pas. Want zeg nu zelf: brand wilt u toch ten koste van alles voorkomen? Zeker als u gebruik maakt van afdekzeilen in uw garage, doet u er verstandig aan om de kansen op brand waar mogelijk te minimaliseren.

Breed aanbod brandvertragende dekzeilen

Bij PVC-TARP.COM heeft u de keuze uit diverse vlamvertragende dekzeilen. Een populair artikel in ons assortiment is bijvoorbeeld het PP-185 FR afdekzeil, een stevig én waterdicht dekkleed met vlamvertragende eigenschappen. Dit zeil kan allround worden toegepast en is maar liefst 90% sterker dan het gemiddelde afdekzeil uit de bouwmarkt.

Alle PP-185 FR dekzeilen in ons productaanbod zijn vlamvertragend volgens EN 13501-1 Klasse B en zijn afgewerkt met stevige montagebanden. Het waterdichte karakter komt niet alleen van pas bij buitenopslag of opslag in vochtige omgevingen, maar beschermt uw goederen ook in geval van blussen bij brand. Zo zijn uw spullen op alle mogelijke manieren beschermd!

Wilt u meer informatie over onze brandwerende dekzeilen? Bel dan vrijblijvend naar 0541 – 511 362 of stel uw vraag via de mail: info@pvc-tarp.com.