Camper in de stalling? Gebruik een dekkleed!

Deze koude decembermaand is wel de laatste periode waar u aan denkt om eens lekker met de camper op vakantie te gaan. Wanneer u de trotse eigenaar bent van een camper maar het voertuig gedurende grote delen van het jaar niet gebruikt, is het wel zo verstandig te kiezen voor opslag in een stalling. Ook dan is het gebruik van een dekkleed of dekzeil echter noodzakelijk.

Dekzeil beschermt uw camper tegen vocht

Wanneer uw camper binnen in een stalling staat, bent u geneigd te denken dat deze in voldoende mate is beschermd. Het vervoermiddel is in een binnenruimte immers ongevoelig voor weersinvloeden zoals wind, hagel, regen, sneeuw, vrieskou en storm. Toch blijkt in veel stallingen vocht aanwezig te zijn – iets wat funest is voor de levensduur van uw camper.

Vocht vormt niet alleen een bedreiging voor de conditie waarin uw camper verkeert, maar kan ook leiden tot schimmel- en bacterievorming en is slecht voor de hygiëne. Genoeg reden dus om uw voertuig te beschermen met een kwalitatief hoogwaardig dekzeil of dekkleed. Zo maakt vocht geen kans om de buitenzijde van de camper aan te tasten.

Zorg voor ventilatie onder het dekkleed

In een vochtige ruimte kan de luchtvochtigheid in de camper, ondanks afdekking met een dekkleed of dekzeil, flink oplopen. Het plaatsen van vochtvreters in de kampeerwagen is dan ook een veelgehoorde tip. Als u na enige tijd terugkomt voor een controle, zult u in veel gevallen merken dat de bak rijkelijk is gevuld met water.

Wanneer u uw camper afdekt met een dekzeil of dekkleed, is het verstandig het afdekzeil niet al te strak aan te trekken. Zo zorgt u dat er sprake is van ventilatie onder het dekzeil en vermindert u de kans dat er water op blijft staan. Het losjes omhullen van de camper met het dekkleed is voldoende om er bij de eerstvolgende vakantieperiode een schone camper onder vandaan te toveren!

De beste dekzeilen bij PVC-TARP.COM

Dekzeilen en dekkleden koopt u natuurlijk bij PVC-TARP.COM. Ons PE-160 afdekzeil is bijvoorbeeld bij uitstek geschikt voor het afdekken van uw camper in de herfst en winterperiode. Omdat dit dekkleed allround inzetbaar is, kunt u het ook gebruiken als dekzeil voor een boot, als grondzeil of tijdens een feestje.

Goed om te weten is ook dat het PE-160 dekzeil zo’n 50% sterker is dan het gemiddelde dekkleed van bekende bouwketens zoals Praxis en Gamma. Bij PVC-TARP.COM weet u zeker dat u kwaliteit in huis haalt. Wilt u meer weten over onze dekkleden of heeft u een vraag over het beschermen van uw camper? Bel ons op 0541 – 511 362 of stuur een mailtje naar info@pvc-tarp.com.