De echte klusser kan niet zonder afdekzeil

Nederland is een land van doe-het-zelvers. Meer dan de helft van alle Nederlanders pakt bepaalde klussen in het rond het huis liever zelf aan dan er een vakman voor in te huren. Uitzondering op die regel vormen de jongeren die wel de ‘generatie met twee linker handen’ worden genoemd. Die zetten liever pa aan het werk of huren, als ze het maar even kunnen betalen, een plaatselijke klusjesman in.

Mede door de afname onder jongeren van het animo om zelf te klussen, stond de doe-het-zelf branche de laatste jaren onder druk. Daar was uiteraard ook de crisis op van invloed en dan met name de stagnatie in de huizenmarkt. Nu de crisis achter de rug is en er weer huizen worden gekocht en verkocht, kruipt ook de doe-het-zelf branche weer uit het dal. Logisch, wie een bestaand huis koopt, ontkomt meestal niet aan klussen.

Voor iedere klus een dekzeil

Voor de echte klusser zijn dekzeilen een vast onderdeel van de uitrusting. Goede afdekzeilen, bij voorkeur afgestemd op de specifieke klus, zorgen ervoor dat er niets beschadigt, dat alles schoon blijft, en dat opruimen een peulenschil is zodra de klus is geklaard. Door handig gebruik te maken van dekzeilen, kun je als klusser makkelijker je gang gaan en je concentreren op de klus.

Tijdens het verbouwen of opknappen van je huis, is er altijd wel iets om af te dekken en te beschermen. Stel, je gaat een vloer renoveren of opnieuw leggen. Dan is een eerste vereiste dat je de ruimte volledig ontruimt. Waar laat je de meubels? In de schuur of de garage. In dat geval voorkomt een stevig afdekzeil dat je spullen stoffig en vuil worden. Niet iedereen heeft een schuur of garage en dan komen de meubels misschien wel tijdelijk in de tuin te staan. In dat geval is het raadzaam om waterdicht dekzeil te kopen.

Schoon en veilig werken

Waar gewerkt wordt, vallen spaanders, zo luidt het speekwoord. In de doe-het-zelf-sfeer is dat onvermijdelijk. Iedereen die wel eens een plafond of wand gewit heeft, weet dat dat behoorlijk kan spetteren. En iedereen die wel eens een deur of kozijn in de lak heeft gezet, weet hoe snel er druppels op de vloer terecht kunnen komen. Geen probleem, als je die vloer vooraf goed hebt afgedekt.

Ga je een badkamer verbouwen? Leg dan eerst een waterdicht zeil op de vloer, vóór je leidingen gaat loskoppelen of nieuw aangelegde leidingen gaat testen. Water is snel en kan veel schade veroorzaken als je geen maatregelen treft. Ga je een dakkapel aanleggen? Met een stevig, waterdicht afdekzeil zorg je ervoor dat er geen regen naar binnen kan slaan als de klus een paar dagen stilligt. Dan hoef je de boel niet steeds provisorisch dicht te timmeren.

We zeiden het al: de echte klusser kan niet zonder dekzeil. En afdek- en beschermingsmateriaal kopen was nooit zo gemakkelijk als bij PVC-TARP. Wij hebben het grootste en meest gevarieerde assortiment van Nederland en we leveren snel. Ook onze speciale klus- en bouwzeilen hebben we in veel maten en uitvoeringen beschikbaar. De klus kan beginnen. En om een ander spreekwoord aan te halen: een goed begin is het halve werk. Een beter begin dan voor de aanvang van de klus kwetsbare delen van je woning af te dekken, is nauwelijks denkbaar.