Dek uw aanhanger af met een afdekzeil

Voor het vervoer van goederen in een aanhangwagen gelden strenge regels in Nederland. Dat is logisch, want wanneer zaken uit een aanhanger vallen, kunnen er gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan. Wie zijn aanhanger regelmatig gebruikt, kan daarom eigenlijk niet zonder een goed afdekzeil. In dit artikel leggen we uit aan welke eisen dit dekzeil zoal moet voldoen.

Aanhanger afdekken verplicht in Nederland

Het gebruik van een aanhangwagennet of dekzeil bij het vervoer van losse lading in een aanhanger is al sinds 2007 door de Nederlandse overheid verplicht gesteld. De lading moet dusdanig worden vastgezet, gezekerd of afgedekt, dat de goederen of onderdelen daarvan tijdens de rit niet van de wagen kunnen vallen.

Een goede afdekking, bevestiging en zekering is van groot belang, want tijdens het rijden kan er sprake zijn van zaken zoals onverwachte uitwijkmanoeuvres, slechte wegen of noodstops. Wat het ideale vastzetmiddel is, hangt af van de lading. Spanbanden zijn erg populair bij zware goederen. Voor het effectief afdekken van elektronica is een kwalitatief hoogwaardig en waterdicht afdekzeil absoluut aan te bevelen.

Zand op aanhanger afdekken met afdekzeil

In aanhangwagens worden uiteenlopende goederen vervoerd, waaronder zand, stenen, puin, tuinafval, brandhout en nog talloze andere materialen. Wanneer deze lading niet op de juiste wijze wordt afgedekt, riskeert u als bestuurder een forse boete die al snel in de honderden euro’s loopt. Voorkomen is in dit geval dus zeker beter dan genezen.

In de regelgeving van de overheid staat beschreven dat losse lading deugdelijk moet worden afgedekt, zodat er niets uit de aanhanger kan vallen. Dit betekent dat zand of lichte zaken die kunnen wegwaaien bijvoorbeeld het beste met een afdekzeil kunnen worden afgedekt, terwijl een net al voldoende kan zijn bij het vervoer van enkele planken.

De beste dekzeilen op maat gemaakt voor uw aanhangwagen

Bij PVC-TARP.COM bieden we u de keuze uit een breed aanbod dekzeilen in alle soorten en maten. Wij zijn daarnaast gespecialiseerd in afdekzeilen voor aanhangwagens, zoals bijvoorbeeld dit op maat gemaakte PVC afdekzeil voor uw aanhanger. Het zeil wordt volledig gemaakt op basis van de afmetingen die u aan ons doorgeeft en wordt standaard geleverd inclusief handig elastisch koord en afspanhaken.

Ook bieden wij universele dekzeilen die geschikt zijn voor meer toepassingen dan aanhangwagens alleen. Deze afdekzeilen kunt u niet alleen gebruiken op uw aanhanger, maar bijvoorbeeld ook op uw boot, jacht of bouwplaats. Tegen een zeer voordelige prijs bestelt u uw favoriete dekzeil met slechts enkele muisklikken. Meer informatie? Bel ons op 0541 – 511 362 of vul het contactformulier op de website in.