Dekzeil ideaal voor zwembad in de herfst

Het is weer herfst en iedereen die een eigen zwembad heeft, weet wat dat betekent: het bad ligt vol met bladeren en andere vuiligheid. Ook kost het veel energie om het water op een comfortabele temperatuur te houden. Het afdekken van het zwembad met een afdekzeil is dan ook de ideale manier om deze problemen op effectieve en goedkope wijze te voorkomen.

Afdekzeil zwembad noodzakelijk bij vallend vuil

Kalende bomen en herfstachtige winden zorgen er momenteel voor dat een zwembad binnen de kortste keren vol vuiligheid ligt. Zaken zoals bladeren, modder, insecten en andere fijne deeltjes ontsieren het bad en zorgen voor een verminderde zwemervaring. Schoonmaken is de enige oplossing, maar helaas kost dit de nodige tijd en moeite. Tijd die u ook aan andere zaken kunt besteden.

Een afdekzeil is de goedkoopste oplossing om uw zwembad te beschermen tegen vallende bladeren en andere ongewenste natuurelementen. Bij PVC-TARP.COM heeft u de keuze uit een breed aanbod dekzeilen en afdekzeilen in alle soorten en maten. Welke afmetingen uw zwembad ook heeft; in onze webwinkel vindt u altijd een passend zeil dat uw zwembad optimale bescherming biedt.

Afdekken met dekzeil om warmte te behouden

Het in het zwembad waaien van viezigheid is overigens niet uw enige probleem in de herfstmaanden. Wist u dat een zwembad namelijk meer dan driekwart van haar warmte verliest aan de oppervlakte van het water? De steeds lager wordende herfsttemperaturen zorgen er dan ook voor dat uw niet-afgedekte bad in de ochtenduren veel te koud is om te zwemmen, waardoor u weer helemaal opnieuw kunt starten met het opwarmingsproces. Dit is natuurlijk niet iets waar u zich dagelijks mee bezig wilt houden.

Bent u daarom op zoek naar een goed afdekzeil, maar heeft uw zwembad een afwijkend formaat en is het bijvoorbeeld rond? Geen enkel probleem, want in dat geval kiest u gewoon voor ons ronde PE-210 afdekzeil. Dit stevige dekzeil is onder meer beschikbaar in doorsnedes van 300 cm, 400 cm en 500 cm. En staat uw gewenste maat er niet tussen? Dan maken wij uw afdekzeil graag op maat in onze zeilmakerij.

Houd het water in uw zwembad schoon

In de meeste zwembaden wordt tot slot chloor gebruikt om het water te desinfecteren. Omdat er ook in de herfst in Nederland veelal nog een waterig zonnetje schijnt, wordt het chloor in het bad geleidelijk afgebroken door de UV-straling van de zon. Een lagere hoeveelheid chloor in het water biedt ruimte aan schimmels en algen om ongelimiteerd te groeien, waardoor u in de lente voor een onaangename verrassing komt te staan.

Een goed afdekzeil boven uw zwembad houdt de UV-stralen in het zonlicht tegen, waardoor de dagelijkse afbraak van chloor sterk wordt verminderd. Hierdoor hoeft u veel minder chloormiddelen in uw bad te gebruiken. Wij adviseren u in dit geval wel te kiezen voor een extra dik winterzeil, zoals een van onze kwalitatief hoogwaardige PE-260 dekzeilen. Deze stevige en waterdichte afdekhoezen zijn maar liefst 3 keer zo zwaar als het gemiddelde afdekzeil en zijn UV-gestabiliseerd.