Dekzeil kiezen van PVC, PE of PP

Dekzeil kiezen van PVC, PE of PP

Een dekzeil kiezen is niet moeilijk.Wanneer u op zoek bent naar een dekzeil dan heeft u de mogelijkheid te kiezen uit verschillende kwaliteiten. Welk dekzeil voor u het meest geschikt zou zijn is afhankelijk van waar u het voor gaat gebruiken. Er zijn tal van situaties waar u een dekzeil voor nodig heeft. Misschien heeft u een zwembad dat afgedekt of beschermd moet worden.Wat dacht u van uw tuinmeubelen. Als deze tijdelijk niet gebruikt worden is het beter ze te beschermen tegen weersinvloeden van buiten af. Of gaat u bouwen of verbouwen. Het bouwmateriaal moet uiteraard beschermd worden tegen de zeer veranderlijke weersinvloeden. Een dekzeil kiezen is bij ons eenvoudig. U heeft een keuze uit een groot assortiment dekzeilen van uiteenlopende materialen zoals PVC, PE en PP. Lees hieronder verder om u te verdiepen in de materialen.

Dekzeil van PVC

Wat is nu eigenlijk PVC? Het is een afkorting van polyvinylchloride. Dat is een lastig woord vandaar dat de afkorting gebruikt wordt en bij velen onder ons bekend is. Het is een duurzaam type kunststof en wordt gemaakt uit grondstoffen zoals aardolie en zout. Het is een eenvoudig te bewerken materiaal. PVC onderscheidt zich vanwege de eigenschappen als een licht gewicht,  de hoge slijtvastheid en duurzaamheid (gaat lang mee). Het materiaal is tevens zeer waterbestendig en goed bestand tegen chemische substanties.

Al deze bovenvermelde kenmerken maken PVC een veel gebruikt materiaal voor dekkleden en dekzeilen. Ze zijn multifunctioneel inzetbaar en ideaal voor het afdekken van materialen. Denk hierbij aan boten, aanhangers en bouwmaterialen. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer toepassingen denkbaar. In de volksmond wordt een PVC dekkleed ook wel vrachtwagenzeil genoemd. Dit is omdat het veelvuldig wordt ingezet als schuifzeil of huifzeil bij vrachtwagens.

Wij leveren PVC dekzeilen met de kwaliteit 600-650 gr/m2. In verschillende kleuren en in heel veel afmetingen. U bent verzekerd van de hoogste kwaliteit, een 100% waterdichtheid,  en een optimale levensduur.Een PVC dekzeil is opgebouwd uit drie lagen. In het midden een sterke maar soepele polyester laag. Aan de buitenzijden een sterke laag gecoat PVC. Omdat het materiaal UV gestabiliseerd is heeft het niet te lijden van de zon, het materiaal blijft ook onder deze invloed van kwaliteit en zal niet snel poreus worden. Mede door de hoge trek- en scheurweerstand bent u verzekerd van een kwaliteit die jaren mee gaat. Dit is ook wel aan de prijs van PVC te zien.

 

Dekzeil van PE of PP

Deze kwaliteiten zijn een goedkoper alternatief. PE is een afkorting voor polyethyleen en PP is een afkorting van polypropyleen. Deze twee materialen lijken erg veel op elkaar maar PP is over het algemeen sterker en beter bestand tegen chemicaliën. Mocht u een dekzeil kiezen van PVC dan heeft u een zeil met optimale waterdichtheid en levensduur. In de PE en PP variant hebben we verschillende kwaliteiten. We spreken van PE 110, PE 160, PE 210 en PE 260. PP hebben we in de kwaliteiten PP 185FR en PP 235TR. De getallen zeggen het aantal grammen per m2. U ziet natuurlijk dat hoe lager het getal, hoe lichter de kwaliteit is. Een dekzeil kiezen kan ook heel gemakkelijk met ons filter op de site. Hier kunt u nog veel meer eigenschappen van een dekzeil in toetsen. Want natuurlijk is er verschil. Zo hebben de PVC dekzeilen de ringen standaard om de 50 cm zitten. Bij PE 260 is dit ook zo. Maar bijvoorbeeld bij PE 110 en PE 160 zitten de ringen om de meter in de randen van het zeil. En dan de kleuren. Deze kunt u het beste bekijken wanneer u weet welke kwaliteit u nodig heeft.

Nu weet u al wat meer over de verschillende kwaliteiten dekzeilen en kunt u eventueel met gebruik van het filter de juiste keuze maken.Tot ziens in onze webshop.

 

Dekzeil kiezen