Dekzeil voor brandhout bestellen online

Dekzeil voor brandhout

Heeft u de beschikking over een kachel of openhaard? Dan bent u bij ons aan het goede adres om een dekzeil voor brandhout online te bestellen. De zomer zit er nu echt wel op ondanks de nog soms mooie nazomerse dagen. De temperatuur is vooral in de avond al behoorlijk gezakt. Doet u de verwarming al aan? Of steekt u wat hout aan in uw kachel of openhaard? Dat brengt een hoop warmte en gezelligheid met zich mee. Natuurlijk moet dit hout wel droog zijn. Wanneer u hout koopt is dit meestal nog niet helemaal droog. En dan is het lastig stoken. Vers ingekocht hout kunt u het beste bewaren onder een dekzeil voor brandhout. Daar kan het dan nog en seizoen helemaal goed drogen voordat u het gaat gebruiken.

Afmetingen dekzeil voor brandhout

De volgende afmetingen zijn verkrijgbaar in onze webshop. De breedte is telkens 1,5 meter. Maar er zijn verschillende lengtes te koop. Zo zijn er de lengtes: 6, 10 en 20 meter. Hiervan zijn dan de lengtes van 6 en 10 meter in twee verschillende kwaliteiten verkrijgbaar. Te weten PE- 230 en de PVC- 600. De lengte van 20 meter is alleen in de kwaliteit van PVC-600 te koop.

PE-230 dekzeil voor brandhout

 Bekijk de afmeting 1,5×6

Dit PE-230 BA afdekzeil is een stevig en speciaal gemaakt afdekzeil voor brandhout. Het is ongeveer 2,5 x 3 x zwaarder en sterker dan het gemiddelde afdekzeil van de meeste bouwmarkten. Het zeil is speciaal ontwikkeld om uw brandhout droog op te kunnen slaan. Omdat deze zeilen UV gestabiliseerd zijn gaan ze heel lang mee. De zeilen zijn afgewerkt met stevige omzoomde randen die weer verstevigd zijn met een ingenaaid koord. Rondom in de randen zitten om de 50 cm stevige aluminium zeilringen. Hiermee kunt u het afdekzeil goed bevestigen en vastzetten op uw voorraad brandhout. Uiteraard hebben we hiervoor speciale bevestigingsmaterialen in ons assortiment. Kijk hiervoor onder de productgroep toebehoren.

Bekijk de afmeting 1,5x 10

PVC-600 dekzeil voor brandhout

Ons PVC-600 dekzeil voor brandhout is stevig en waterdicht en geschikt voor professioneel gebruik. Het is 6-7 keer steviger en zwaarder dan een standaard afdekzeil uit de bouwmarkt. In de volksmond wordt deze kwaliteit ook wel vrachtwagenzeil genoemd. Ook deze kwaliteit is UV gestabiliseerd en gaat mede daarom erg lang mee. Net als de andere dekzeilen zijn ook deze rondom afgewerkt met een stevige zoom waarin om de 50 cm metalen roestvrije zeilringen zitten. De kleur van de afdekzeilen zijn groen. Zodat het mooi in de natuurlijke omgeving past.

Bekijk de afmeting 1,5 x 20

Tips om brandhout te bewaren

Brandhout bewaren is niet zo moeilijk maar heeft wel even de aandacht nodig. Het hout moet namelijk heel goed droog zijn om het te kunnen stoken.

  • Het beste kunt u het brandhout buiten bewaren. De wind moet er door kunnen waaien. Dus binnen opslaan is geen optie. Het zal dan snel beschimmelen.
  • Stapel het hout niet op de grond. Want dan zal het vocht opzuigen. Zoek iets wat eronder kan liggen en zodnig dat het voldoende lucht doorlaat.
  • Dek na het stapelen het brandhout af om het te beschermen tegen vochtigheid. Maar doe dit alleen aan de bovenkant zodat de wind er nog door kan waaien.
  • Bevestig een dekzeil voor brandhout goed vast op het hout zodat het niet weg kan waaien.
  • Zorg voor een geschrankt stapelpatroon. Dit geeft voldoende stevigheid en de wind kan er door blijven gaan.
  • Koop of zorg ieder jaar voor nieuw brandhout. Zodat u nooit zonder droog hout komt te zitten.

Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u de bestelling afronden. U heeft vast weleens vaker iets online gekocht en betaald met internet bankieren. Bij ons werkt dat ook zo. Wanneer u vóór 17.00 uur iets besteld wordt uw order dezelfde dag nog verstuurd.

Dekzeil voor brandhout

Dekzeil voor brandhout