Dekzeilen in diverse materialen

Onze bedrijfsnaam zegt het al: het grootste deel van onze dekzeilen (‘tarps’) is vervaardigd uit PVC. Dat staat voor Polyvinylchloride, een plastickwaliteit die zich onderscheidt door een uitstekende balans in prijs en kwaliteit, relatief licht van gewicht is en toch sterk, en goed bestand is tegen vocht, chemicaliën en schimmels. PVC laat zich gemakkelijk in diverse diktes en sterktes produceren en is daardoor bij uitstek geschikt voor vrijwel alle soorten dekzeilen.

Daarnaast biedt ons assortiment afdekzeilen die zijn gemaakt van PE. Dat is een afkorting voor Polyetheen, een ‘zusje’ van PVC. Polyetheen, waar bijvoorbeeld ook vuilniszakken van worden gemaakt, behoort tot de zogeheten ‘thermoplastics’. Het is sterk en taai materiaal, dat goed bestand is tegen de inwerking van chemicaliën en oplosmiddelen. Over het algemeen geldt dat PE iets soepeler en dikwijls wat lichter is dan PVC, terwijl de beschermende eigenschappen uitstekend zijn. Dekzeilen of dekkleden van PE kunnen extra geschikt zijn bij veelzijdig gebruik op verschillende locaties.

Dekzeil of dekkleden van katoen of canvas

Naast PE en PVC dekzeilen vindt u in ons brede assortiment ook afdekzeilen van katoen en canvas. Dit materiaal is bij uitstek geschikt als u een afdekzeil zoekt dat moet ‘ademen’. Ook voor deze materialen geldt dat u kunt kiezen uit tal van kwaliteiten. Er zijn extra zware en sterke uitvoeringen beschikbaar en u kunt kiezen voor speciale waterafstotende kwaliteiten.

Voor al onze dekzeilen geldt een bijzonder goede prijs-kwaliteitverhouding. Op de factor levensduur scoren onze afdekzeilen aanzienlijk beter dat de dekzeilen die u aantreft in de bouwmarkt. Daar heeft u bovendien slechts een beperkte keus. PVC-TARP is specialist in dekzeilen en biedt een dusdanig breed en veelzijdig assortiment aan, dat u voor ieder gewenst gebruik de juiste kwaliteit vindt. Dat geldt voor zowel onze standaardmaten als voor materialen van de rol en maatwerk. Daar komt ook nog eens het gemak van online bestellen bij.

Breedste assortiment kwalitatieve dekzeilen

Wij durven te stellen dat PVC-TARPS het breedste assortiment hoogkwalitatieve dekzeilen voert. Dat is een erg belangrijk aspect van onze dienstverlening. Immers: het ene dekzeil is het andere niet. Het afdekken van een caravan of boot in de privésfeer stelt hele andere eisen aan de kwaliteit dan het beschermen van materialen in de werksfeer, op een bouwlocatie, bijvoorbeeld, of in een industriële productiehal. Wie daar geen rekening mee houdt, koopt algauw een kat in de zak.

Dat roept de vraag op welk materiaal en welke kwaliteit voor uw gebruiksdoel geschikt is? Goede vraag. Wat gaat u precies doen met uw afdekzeil? Gaat het om intensief gebruik of incidenteel gebruik? Wat is de invloed van weer en wind? Hoe ‘zwaar’ moet uw dekzeil zijn? Relevante vragen voor als u optimaal plezier en voordeel wilt hebben van uw aankoop. PVC-TARPS heeft hier een slimme tool voor. U kiest een bepaalde categorie, van bevestigingsringen voorziene PVC afdekkleden, bijvoorbeeld, en vult bij ‘FILTEREN’ uw gebruikscriteria in. Daar rolt dan vanzelf een advies voor de aan te schaffen kwaliteit uit. Zo resulteert gebruiksgemak in langdurig gebruiksplezier!

Liever een persoonlijk advies? Bel 0541 – 511 362 of maak gebruik van ons contactformulier.