Dekzeilen van PVC : de hoogste kwaliteit

Dekzeilen van PVC

Dekzeilen zijn er in verschillende kwaliteiten waaronder pvc. Pvc is een afkorting. Het staat voor polyvinylchloride en dit is een duurzaam type kunststof. Het wordt vervaardigd uit grondstoffen zoals aardolie en zout en het is eenvoudig te bewerken. Pvc onderscheidt zich vanwege eigenschappen als zijn lichte gewicht, hoge slijtvastheid en grote herbruikbaarheid. Tevens is het materiaal zeer water afwerend en goed bestand tegen chemische substanties. Al deze kenmerken maken pvc een veelgebruikt materiaal voor dekzeilen. Ze zijn multifunctioneel inzetbaar en ideaal om iets mee af te dekken. Denk hierbij aan bouwmaterialen, boten,  aanhangers maar ook bijvoorbeeld voor het beschermen van al uw spullen. Verder wordt pvc ook wel vrachtwagenzeil genoemd. Dit komt omdat het wordt gebruikt voor bijvoorbeeld een schuifzeil of huidzeil bij vrachtwagens. Kortom: met pvc heeft u de hoogste kwaliteit dekzeilen.

Nu weet u al enkele kenmerken van pvc.Verder is er te vertellen dat de kwaliteit 600-650 gr/m2 is. Dat is dus 600-650 gram per vierkante meter. We praten dus niet over diktes maar over grammen per vierkante meter. De dekzeilen zijn ook uv gestabiliseerd en hebben een hoge treksterkte en scheurweerstand. Standaard zijn de dekzeilen voorzien van stevige zeilringen . Deze zeilringen zitten op een afstand van 50 cm. Doordat de zeilen uv gestabiliseerd zijn gaan ze heel lang mee en worden niet snel poreus. het zeil is opgebouwd uit drie lagen. In het midden bevind zich een polyester inlage, aan de twee buitenkanten zit een sterke laat gecoat pvc. Dit laatste zorgt voor de waterdichtheid van het zeil maar ook dat het zeil soepel en sterk is.

pvc dekzeilen

PVC Dekzeilen

 

Maten en Kleuren.

Er zijn veel verschillende afmetingen verkrijgbaar van de pvc dekzeilen.  Variërend  van 2 x 3 tot 10 x 12.

De dekzeilen zijn verkrijgbaar in de kleuren groen, blauw, wit en grijs. Dus er is keuze genoeg in ons assortiment. Er zit vast wel iets voor u bij. Maar natuurlijk kan het zijn dat u toch om welke reden dan ook een afwijkende maat nodig heeft. Ook daar kunnen wij u bij helpen. In onze zeilmakerij kunt u een dekzeil helemaal speciaal voor u op maat laten maken. Het voordeel hiervan is dat de kleuren keuze ook veel groter is dan bij de standaard dekzeilen. Ook kunt u zelf bepalen op hoeveel afstand de zeilringen moeten komen. En ook nog eens kiezen tussen 650 gr/m2 en 900 gr/m2. Als de bestelling bij ons binnen is gaan we ermee aan de slag. Afhankelijk van de drukte in de zeilmakerij is de levertijd van maatwerk 12-15 werkdagen.

Hieronder de voordelen van een op maat gemaakt dekzeil.

  • Zelf de afmetingen bepalen
  • Ringen om de 20-50-100 cm
  • Rondom omgezoomd of niet
  • Grote kleurenkeuze
  • Kwaliteit 650 of 900 gr/m2