Een afdekzeil voor uw overkapping

Een afdekzeil voor uw overkapping.

Een afdekzeil voor uw overkapping kunt u bij ons gewoon online bestellen. Een betere benaming is eigenlijk een verandazeil. U kunt geheel vrijblijvend een offerte aanvragen via onze website PVC-Tarp.com. We hebben bij zo’n aanvraag graag bepaalde maten nodig. Het liefste hebben we de binnenmaten , ook wel dagmaten genoemd. Ook willen we dan weten wat de breedte van de staanders is. Aan de hand hiervan berekenen wij de eindmaat van een afdekzeil voor uw overkapping.

Hoe maken we dan zo’n verandazeil?

Het materiaal wat we gebruiken voor een afdekzeil voor uw overkapping is PVC 650-680 gr/m2 van het Duitse merk Mehler. Dit is een kwalitatief zeer goede PVC. De raamdelen maken we met raamzeil van het merk Achilles. Hiervan nemen we de 0,5 mm dikke variant. Zowel het PVC als het raamzeil is UV bestendig en gaat dus jaren mee.

We maken de raamdelen maximaal 130 cm breed of hoog. Maar wilt u de ramen hoger hebben dan 130 cm dan kan dat wel. We delen het dan op met een strookje PVC ertussen. Dit doen we omdat dit kwalitatief beter is.

Alle verandazeilen worden hoogfrequent gelast met een machine. Hierdoor krijg je mooie strakke lassen. Links, rechts en aan de bovenkant komen ovale zeilringen. Hierbij komen dan de draaisluitingen, ook wel tourniquets genaamd. Met deze sluitingen kunt u een afdekzeil voor uw overkapping goed bevestigen. En natuurlijk is het ook gemakkelijk te verwijderen.

Aan het afdekzeil voor een overkapping komen standaard oprolriemen aan de bovenkant van het zeil. Hiermee kunt u het verandazeil handmatig op en afrollen. En vastmaken met riemen. Heel handig als het mooi weer is om het snel te openen en bij regen weer te laten zakken.

Aan de onderzijde komt een holle zoom war een verzwaring in aangebracht kan worden. Zo blijft het zeil mooi op de plaats en hangt het strak. Onder deze holzoom komt een tochtflap. Deze is ongeveer 10-15 cm en zorgt ervoor dat er geen regen onderdoor komen. Het zorgt er ook voor dat eventuele oneffenheden op de grond komen te vervallen.

 

Hoe kunt u het beste meten.

Het beste is om de dagmaten te meten. Dit is de maat tussen de staanders. Van de lengte en de hoogte hebben we dat dan nodig. Graag ook de breedtes van de staanders en bovenligger doorgeven. Aan de hand hiervan kunnen wij de buitenmaat van een afdekzeil voor uw overkapping precies berekenen. Hierbij zorgen we ervoor dat de tourniquets precies midden op de staanders en bovenligger komt. Dat is optisch het mooiste. De ringen van het verandazeil komen niet direct aan de rand te zitten. Want dan is de kans op uitscheuren te groot. We plaatsen de ringen met het hart 3 cm uit de rand. Dit is in het midden van de zoom die 6 cm breed is.

We hebben voor de delen PVC heel veel verschillende kleuren die we kunnen gebruiken.

Bestellen.

Wanneer u akkoord gaat met de offerte maken we de order aan. We sturen dan een factuur met daarin alle details. Bij maatwerk hanteren we een voorafbetaling. Wanneer deze binnen is gaat de opdracht naar de zeilmakerij. De levertijd is afhankelijk van de drukte tussen de 4 en 6 weken.

Een afdekzeil voor uw overkapping