Het beste grondzeil voor op vakantie

Gaat u binnenkort op vakantie en wilt u uw tentbodem schoonhouden en beschermen? Dan is het meenemen van een kwalitatief hoogwaardig grondzeil een uitstekend idee. Bij het uitkiezen van een grondzeil zijn er echter verschillende aspecten waar u op dient te letten. In dit artikel belichten we de belangrijkste.

Juiste afmetingen voor gebruik onder uw tent

Een belangrijk criterium uw keuze voor een bepaald type grondzeil zijn de afmetingen ervan. Het zeil moet groot genoeg zijn om als ondergrond te fungeren voor uw gehele tentbodem en liefst zelfs nog iets groter zodat u wat speling heeft. Op deze manier wordt de tentbodem effectief beschermd tegen de ondergrond, wat zeker op rotsachtige terreinen een groot verschil kan maken voor de levensduur.

Maar let op: als het zeil te ver uitsteekt, fungeert het als trechter en komt er met name bij regenval veel water onder de tentbodem. Let bij aanschaf dus goed op de afmetingen van uw gewenste zeil.

Eenvoudig schoonmaken en hoog gebruikscomfort

In tegenstelling tot een zeil dat aan de tent vastzit, is een los grondzeil zeer eenvoudig schoon te maken. U legt het lichte zeil snel en gemakkelijk op de gewenste plek en maakt het vervolgens binnen korte tijd schoon met lauw water en eventueel zeep. In de meeste gevallen is dit laatste niet eens nodig, maar dit is logischerwijs mede afhankelijk van de ondergrond waarop u heeft gekampeerd.

Een ander belangrijk voordeel van een grondzeil, ervaart u niet na, maar al tijdens het kamperen. De extra laag zeil onder uw tent heeft namelijk een isolerende werking en maakt de bodem net iets zachter om op te zitten. Een ogenschijnlijk subtiel verschil, maar absoluut merkbaar als u bijvoorbeeld campingstoeltjes in de voortent zet.

PE-grondzeilen van de hoogste kwaliteit

Het laatste en waarschijnlijk belangrijkste element om op te letten bij de aanschaf van een grondzeil is het materiaal waarvan het is gemaakt. De grondzeilen van PVC-TARP.COM zijn gemaakt van PE, een hoogwaardig materiaal dat zich bij uitstek leent voor gebruik bij voortenten zonder kuip.

Met een gewicht van circa 160 gr per vierkante meter, een treksterkte van 700 N/5 cm en een scheurweerstand van maar liefst 200 N bent u verzekerd van een zeil dat voor de meest uiteenlopende toepassingen kan worden gebruikt en dat lange tijd meegaat.

Elk grondzeil van PVC-TARP.COM wordt omgezoomd geleverd en voorzien van een pp koord in de zoom. Verkrijgbaar in afmetingen van 2×3 meter tot wel 10×15 meter. Meer weten over onze grondzeilen? Bel naar 0541 – 511 362 of stuur een mailtje naar info@pvc-tarp.com. We voorzien u graag van passend advies.