Het PE Afdekzeil ( Poly-Ethyleen) bestellen

Poly-Ethyleen afdekzeil, afgekort PE

Het PE afdekzeil is in verschillende kwaliteiten, kleuren en afmetingen verkrijgbaar. Hieronder willen we u wat meer informatie en duidelijkheid geven over de verschillende soorten PE afdekzeilen. De afkorting PE staat voor polyethyleen. Dit is een bandjesweefsel wat u waarschijnlijk wel kent van het standaard afdekzeil welke u bij de bouwmarkt kunt kopen. Meestal is dit de kwaliteit PE-110. Tevens is dit de minst zware kwaliteit. Maar er zijn meerdere kwaliteiten PE afdekzeil te koop. Zo is er de kwaliteit PE 160 en ook PE 260 verkrijgbaar.

PE Afdekzeil met de kwaliteit PE 110.

Dit PE afdekzeil is ideaal voor huis, tuin en keuken gebruik. Het afdekzeil komt overeen met de afdekzeilen welke u in de bouwmarkten koopt en die u ongetwijfeld wel kent. Het is een zeil met een lichte kwaliteit en het is niet zo duur in aanschaf. Het is typisch een afdekzeil welke u niet mag missen. Heel handig om te gebruiken in uw schuur of berging. Het kan uw spullen drooghouden en eventueel uw feestje redden bij een regenbui. Maar het kan ook uw scooter, fiets, motor enz stofvrij houden. De zeilen hebben een omzoomde rand die verstevigd is met een ingenaaid koord. De afdekzeilen zijn elke 100 cm voorzien van stevige zeilringen. Hiermee kunt u het afdekzeil bevestigen op de plaats naar uw keuze. Voor bevestigingsmaterialen kun u ook bij ons terecht. Hiervoor kunt u kijken bij de productgroep toebehoren.

Bekijk alle PE 110 afdekzeilen

 

PE Afdekzeil met de  kwaliteit PE 160.

Dit PE afdekzeil is zwaarder dan de hierboven genoemde PE 110 kwaliteit. Maar natuurlijk ook te gebruiken voor het afdekken van uw materialen. Het is zwaarder en dus ook steviger en  daarom ook duurder in aanschaf. Ook bij dit afdekzeil zitten er om de 100 cm zeilringen waarmee u dit zeil kunt bevestigen. Hieronder ziet u nog meer eigenschappen van dit zeil.

 • Type HDPE tape fabric, LDPE coating
 • Gewicht ca 160 gr/m2
 • Treksterkte 700 N/5cm
 • Scheurweerstand 200 N
 • Temperatuur weerstand -40/+ 80°C

Bekijk alle PE 160 afdekzeilen

PE Afdekzeil met de kwaliteit PE 260.

En dan hebben we nog deze kwaliteit PE. Deze dekzeilen zijn stevig en waterdicht. Het zijn  kleden die vooral op de professionele markt gebruikt worden. Ze zijn 3 x zo zwaar en sterk dan de standaard dekzeilen van de doe-het-zelf-zaken. Deze UV gestabiliseerde zeilen mag u zeker niet missen bij het houden van feestjes en partijen. Of om uw boot mee af te dekken. Maar ook rietdekkers en dakdekkers gebruiken deze kwaliteit afdekzeilen. Doordat ze UV gestabiliseerd zijn gaan deze afdekzeilen veel langer mee.

De PE 260 afdekzeilen zijn rondom afgewerkt met een stevige zoom met daarin een koord voor extra stevigheid. In de rand zitten om de 50 cm metalen zeilringen. Bekijk bij onze productgroep toebehoren wat we allemaal verkopen om de dekzeilen te bevestigen. Hieronder staan de producteigenschappen van deze kwaliteit.

 • Type HDPE tape fabric, LDPE coating
 • Dekzeilen gewicht ca. 240-260 g/m2
 • Treksterkte 1100 N/5 cm
 • Scheurweerstand 130 N
 • Temperatuur weerstand -40/+80°C
 • UV stabiliteit 300 Kly.
 • Vervaardiging;
 • Eindmaat, +/- 2%
 • Omgezoomd met daarin een ingelast koord.
 • Elke 50 cm. voorzien van stevige metalen zeilringen (binnenmaat  16 mm.)

Bekijk alle PE 260 afdekzeilen

Alle dekkleden zijn snel en gemakkelijk online te bestellen. U kunt voor een goede keuze gebruik maken van ons filter, dat is handig. U vult de gewenste eigenschappen in die u graag wilt hebben en dan komt het ideale afdekzeil voor u vanzelf tevoorschijn. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt en de winkelmand heeft gevuld gaat u verder in het bestelproces. We vragen natuurlijk uw persoonlijke gegevens zoals naam, adres en woonplaats. Tevens het email adres want de bestelling en de status daarvan wordt gecommuniceerd via de email. Een telefoonnummer is voor ons handig om u snel te kunnen bereiken mocht er iets met uw order aan de hand zijn. Wanneer u heeft besteld krijgt u een bevestiging. De order wordt bij ons verwerkt en u ontvangt een track en trace code waarmee u uw bestelling kunt volgen. U leest het al : alles is heel eenvoudig.

 

Het PE afdekzeil

Het PE afdekzeil