Picknicken in de zomer doe je met een dekzeil

Het zijn warme dagen en dat vraagt om zomerse activiteiten. U heeft ongetwijfeld de barbecue alweer tevoorschijn getoverd en in uw tuin genoten van een mals stukje vlees en een drankje. Ook picknicken kan weer. Heerlijk de natuur in, een mand of box met eten mee en genieten maar. En met een goed dekzeil als ondergrond wordt het nog comfortabel ook!

Afdekzeil in plaats van het ouderwetse kleed

U kent het ongetwijfeld wel, zo’n dikke, ietwat wollige deken die bij lekker weer gebruikt wordt als ondergrond tijdens het picknicken. Daar is helemaal niks mis mee – het gaat uiteindelijk om het lekkere eten en het leuke gezelschap – maar zie dat kleed na afloop maar eens goed schoon te krijgen. Takjes, doorntjes, bladeren: alles blijft erin hangen.

En Nederland zou Nederland niet zijn als we niet af en toe getrakteerd worden op een ouderwetse plensbui. Het ene moment is het zonnig, droog en aangenaam, en een half uur later kunt u worden overvallen door een regenbui van jewelste. Natuurlijk, ook dat hoort bij de charme van de picknick, maar zo’n drijfnat kleed is natuurlijk gewoon vervelend.

Multifunctioneel picknickkleed

Steeds meer mensen kiezen daarom voor een afdekzeil van goede kwaliteit als ondergrond voor het picknicken. Een zeer logische keuze, omdat zo’n dekzeil helemaal niet veel hoeft te kosten. En de voordelen zijn groot. Een dekzeil is vaak lichter dan een kleed, eenvoudiger schoon te maken en te houden én meestal waterafstotend. En gaat het regenen, dan kan het ook nog eens als overkapping gespannen worden tussen een paar bomen!

Neem bijvoorbeeld dit PE-160 afdekzeil / grondzeil van 3 bij 4 meter, een ideaal formaat om mee te nemen tijdens het picknicken. Het weegt niks en is dus zo in te pakken en doet precies wat u nodig heeft tijdens de picknick. En let wel: deze afdekzeilen zijn zo’n 50% sterker dan de gemiddelde dekzeilen van de vooraanstaande bouwmarkten. Ze gaan dus wel even mee!

Nog een voordeel van een afdekzeil is dat het op meerdere plekken gebruikt kan worden. Als u op vakantie gaat en u gaat kamperen, kan het goed worden gebruikt als grondzeil onder de tent. Ook kan dit dekzeil dienst doen als bouwzeil, als afdekzeil voor uw boot of als overkapping tijdens een feestje. Multi-inzetbaar dus en daarom altijd een slimme investering. Ook als u niet van picknicken houdt!

Een luxe picknickzeil

Gaat u voor een luxe picknick, of wilt u iets meer uitstraling, dan is een afdekzeil van katoen misschien iets voor u. Deze zijn wel zwaarder, maar ogen mooier en zijn nóg steviger. U kunt dit CV-650 canvaszeil bestellen in de kleuren kaki/beige en groen, wat perfect matcht bij de kleuren van de natuur. Voor een katoenen afdekzeil betaalt u wel iets meer, maar de levensduur is dan ook langer.

Mocht u op zoek zijn naar een dekzeil, maar kunt u nog niks vinden, dan kunt u uiteraard altijd even contact met ons opnemen. Wij maken bijvoorbeeld ook afdekzeilen op maat. Meer weten? Bel dan naar 0541-511 362, of mail: info@pvc-tarp.com.