Veilig bouwen? Afdekzeilen en steigernetten

Er wordt weer volop gebouwd in Nederland. Overal staan huizen en bedrijfspanden in de steigers en aannemers doen goede zaken. Er dreigt zelfs een tekort aan vakbekwaam personeel! Na jaren van crisis en stagnatie, lijkt de bouwsector weer af te stevenen op een periode van hoogconjunctuur. Dat is goed nieuws, want als het met de bouw goed gaat, is dat een positieve graadmeter voor de Nederlandse economie.

Iedereen kent de uitdrukking ‘waar gewerkt wordt vallen spaanders’. Dat geldt zéker voor de bouwnijverheid. Niet voor niets is de aandacht voor veiligheid op de bouwplaats groot en zijn de veiligheidsrichtlijnen voor de bouwsector streng. Helaas gebeuren er nog geregeld ongevallen. Dat is niet voor honderd procent te vermijden, maar goede preventie en de juiste maatregelen kunnen wel veel ongelukken voorkomen.

Dekzeilen dragen bij aan veiligheid bouwlocatie

Eén maatregel die zeker bijdraagt aan de veiligheid is een goed opgeruimde, ordelijke bouwplaats. Het juiste gebruik van goede, professionele dekzeilen helpt daarbij. Denk aan dekzeilen die u op bouwhekken kunt spannen, om stof en gruis tegen te houden, maar ook aan allerlei kwaliteiten en maten afdekzeilen om materialen te beschermen en bij elkaar te houden. Bij werk aan bestaande daken zijn waterdichte afdekzeilen zelfs cruciaal.

U vindt bij PVC-TARP een groot assortiment afdekzeilen die uitstekend toepasbaar zijn in de bouw. Dat geldt niet alleen voor professionele bouwbedrijven, maar ook voor particuliere doe-het-zelf-bouwers, want wij bieden een meer dan uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Bent u bijvoorbeeld van plan om zelf cement aan te maken? Gebruik dan een stevige kwaliteit grondzeil.

Steigernetten houden van alles tegen

Eén van de grootste risicofactoren in de bouw, maar bijvoorbeeld ook in de schildersbranche, is werken met steigers. Je hebt ze absoluut nodig als je efficiënt de hoogte in wil. Ongelukken zijn te voorkomen door bij het opbouwen en gebruik van steigers de veiligheidsvoorschriften goed te volgen en de steigers iedere dag te controleren. Goede werkschoenen, een helm en handschoenen spreken haast voor zich.

Ook steigernetten dragen bij aan de veiligheid. Niet alleen het object dat u onder handen heeft, ook u zelf en uw mensen zijn beschermd tegen weer en wind. Daarnaast dragen steigernetten bij aan de veiligheid van de directe omgeving. Gereedschap kan minder makkelijk naar beneden vallen en de netten houden stof en gruis binnenboord. Bij veel stof en gruis is het zelfs raadzaam om steigerdoeken te gebruiken. PVC-TARP biedt een breed assortiment doeken, netten en montagemiddelen voor efficiënt en veilig werken op bouwsteigers. Doe daar uw voordeel mee.

Bel voor een advies 0541 – 511 362 of maak gebruik van ons contactformulier.