Verandazeil voor u op maat gemaakt

Verandazeil op maat

In onze zeilmakerij wordt uw verandazeil op maat gemaakt. De zomer is voorbij en wat een zon hebben we gehad. Lekker lang buiten genieten onder de overkapping. Zelden is er zolang zo mooi weer geweest. En natuurlijk willen we nog langer van de overkapping gebruik maken. Helaas laat het weer dit niet altijd toe. Goed idee om uw overkapping af te sluiten met een verandazeil. Dit zeil houd wind en regen tegen wat betekend dat u nog langer op dit gezellige stekje kunt vertoeven. Lekker buiten kokkerellen op de BBQ, glaasje wijn erbij en heerlijk tafelen onder de overkapping.

Mogelijkheden verandazeil

Wat kan er dan allemaal als u een veranda-zeil wilt hebben? Natuurlijk wilt u naar buiten kunnen kijken als u bij slechter weer de overkapping gebruikt. Dit is uiteraard mogelijk. Er kunnen in een zeil ramen gemaakt worden. U kunt zelf bepalen hoe groot u deze wilt hebben. Maar niet alleen dat. Tevens is het zelf te bepalen op welke plaats deze ramen in het zeil gemaakt dienen te worden. Ook is er een mogelijkheid om een of meerdere deuren in een zeil te laten maken. Dit gebeurt door het gebruik van ritsen. Meestal heeft een deur een standaard breedte maar ook hierin kunt u afwijken. Verder wordt het zeil voorzien van oprolriempjes, een tochtflap en een holzoom. Ook de tourniquets voor het bevestigen zijn inbegrepen in de prijs.

Oprolriempjes

Dit zijn kleine riempjes die bovenaan het zeil gemaakt worden. U kunt namelijk het zeil gewoon oprollen indien dit wenselijk is. Als u het zeil hebt opgerold dan kunt u met deze riempjes het opgerolde deel vastmaken. Dat blijft dan bovenaan vastzitten. U kunt er gewoon onderdoor lopen en wat ook een voordeel is: mocht het weer plotseling omslaan dan maakt u deze riempjes weer los zodat het zeil weer naar beneden rolt.

Tochtflap

Helemaal onderaan het zeil komt een tochtflap. Deze dient ervoor dat er geen wind onderdoor kan komen.En ook dat bij regenbuien het water niet naar binnen loopt.Deze tochtflap ligt op de grond. Een voordeel van zo’n tochtflap is dat eventuele oneffenheden in de bodem (op de grond) niet zichtbaar zijn. Stel dat de grond een heel klein beetje afloopt. Dus rechts iets lager dan links. Of dat de bestrating niet helemaal 100 % waterpas is. Deze kleine verschillen zijn niet erg. Een tochtflap laat dit verschil verdwijnen als het ware. Het verdwijnt natuurlijk niet in werkelijkheid maar het is niet meer te zien.

Holzoom

Een holzoom is een zoals het woord het zegt: een holle zoom. In deze zoom kunt u een verzwaring aanbrengen. Doordat er dan meer gewicht onderaan komt zal het zeil veel stabieler hangen. De holzoom wordt ook aan de onderkant gemaakt maar dan boven de tochtflap.

Tourniquets

Het zeil krijgt een stevige rand van PVC. De rest bestaat dan uit doorzichtig zeil. In de gekleurde PVC rand worden ovale ringen gemaakt. Het bevestigen van het zeil aan bijvoorbeeld houten balken doet u door middel van tourniquets. Dit zijn draaibevestigingen. Deze zijn erg gemakkelijk te gebruiken en in een handomdraai is het zeil bevestigd. Ook makkelijk als het zeil bijvoorbeeld in de zomer niet gebruikt wordt. Dan is het zo opgeruimd.

Deur

Heel handig is het als u door middel van een deur gewoon in en uit kunt lopen. Een deur kan prima in een zeil gemaakt worden. Dit gebeurd met ritsen die gemakkelijk te openen zijn. Natuurlijk kost dit wel wat meer maar het voordeel is gewoon groot. U hoeft dan niet het hele zeil op te rollen om van binnen naar buiten te gaan.

Kleuren

Het verandazeil kan in verschillende kleuren gemaakt worden. De buitenrand is dan gekleurd en het binnen gedeelte is doorzichtig zeil.

Offerte

U kunt geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Hoe dat in zijn werk gaat? Gewoon contact via de mail. Welke gegevens hebben we zoal nodig. Natuurlijk de maten. Dit kunt u het beste opmeten tussen de bevestigingsmaterialen. Of te wel: de dagmaat opmeten. Verder meet u de breedte van de staanders zowel horizontaal als verticaal. Deze informatie heeft de zeilmakerij nodig om het zeil zo te maken dat het precies past. Ook geeft u de materiaalsoort van de staanders aan. U kunt ook nu de kleur al aangeven en beslissen of er een deur bij in moet komen. Graag zien wij dat u een tekening en/of foto   meestuurt van uw overkapping. Onze technische mannen bekijken uw offerte en aan de hand van de door opgegeven informatie maken zij een offerte. De bedragen zijn altijd exclusief BTW. Mocht u het met de prijs eens zijn dan geeft u ons opdracht. De afdeling administratie maakt uw order aan. Daarin komen alle gegevens te staan zoals het zeil moet worden. U krijgt de factuur met alle gegevens.Bij maatwerk hanteren we altijd een vooraf betaling. Meestal duurt het 12 – 15 werkdagen voordat uw verandazeil klaar is.

 

 

Verandazeil op maat

Verandazeil op maat

verandazeilen op maat gemaakt

Verandazeil op maat