Vrachtwagenzeil

Vrachtwagenzeil

U kent dit vast wel. Het is stevig zeil wat op vrachtwagens zit. U ziet ze wel rijden van A naar B. Met een volle lading die goed beschermt wordt tegen wind en regen. Daarvoor is dit PVC zeil of ook wel vrachtwagenzeil genoemd zeer geschikt. Het is waterdicht en van zware kwaliteit.

Het materiaal waar deze zeilen van gemaakt zijn is PVC. Dit PVC is opgebouwd oftewel bestaat uit 3 legen. Middenin zit een sterke maar wel soepele polyester inlage. Aan de beide buitenkanten zit een laag gecoat PVC. Door de inlage is het zeil supersterk. De gecoate buitenzijden zorgen er voor dat het zeil waterdicht is. Maar ook nog eens soepel en sterk. Tevens zijn de PVC zeilen UV bestendig. Hierdoor gaan ze lang mee en zullen niet snel poreus worden.

 

Zwaar

Een PVC 600-650 gram/m2 is bekend als vrachtwagenzeil. Het is zwaar en weegt 600-650 gram per vierkante meter. Goede en stevige kwaliteit dus. Dat is ook nodig voor het gebruik voor bijvoorbeeld een aanhangwagen en natuurlijk voor vrachtwagens. U wilt niet graag dat tijdens een transport het zeil gaat klapperen. Voor zware toepassingen neemt u het beste de zware kwaliteit.

Degelijk

Degelijkheid van vrachtwagenzeil wordt vaak in één adem genoemd met het gewicht van een afdekzeil. Maar dat is niet altijd terecht. Er zijn ook andere factoren die de kwaliteit van een afdekzeil bepalen. Denkt u hierbij maar eens aan de afwerking en ook de kwaliteit van de randen, oftewel de omzoming van het zeil. Met onze PVC afdekzeilen zit u wat dat betreft goed.

Lange levensduur

Een hoger gewicht en een goede degelijkheid verhogen samen de kans op een lange levensduur van een afdekzeil. Doordat het PVC afdekzeil is opgebouwd uit meerdere lagen gaat het lang mee. Natuurlijk is dat terug te vinden in de prijs. De middelste laag is een sterke maar wel soepele polyester laag. De beide buitenkanten bestaan uit een laag gecoat pvc. In middelste laag zorgt voor de sterkte. De buitenlagen maken het zeil waterdicht. De PVC dekkleden zijn UV gestabiliseerd, dus voorzien van een UV stabiele coating. Hierdoor worden deze afdekzeilen niet snel poreus.

Makkelijk te bevestigen

Als u aan het werk bent, wilt u niet belemmerd worden door een afdekzeil dat zich moeilijk laat bevestigen of verwijderen. U heeft immers niet zolang op de weg gezeten om aan dit soort zaken kostbare tijd te verliezen. De afdekzeilen bij PVC-TARP.COM beschikken daarom elke halve meter over stevige zeilringen voor een eenvoudige en snelle bevestiging.

Kleur

Wie zegt dat een afdekzeil altijd dezelfde kleur moet hebben? Bij PVC-TARP.COM heeft u de keuze uit PVC dekzeilen in 3 tot 4 verschillende kleuren in maar liefst tientallen verschillende afmetingen. Zo kiest u simpelweg de kleur die het beste aansluit op uw vrachtwagen, smaak of project.

 

Vrachtwagenzeil