Welk dekzeil of dekkleed moet ik kiezen?

Bent u op zoek naar het best mogelijke dekzeil of dekkleed? Dan hangt het volledig af van uw toepassing welk product de beste keuze is. Bij PVC-TARP.COM heeft u de keuze uit een gevarieerd assortiment afdekzeilen van uiteenlopende materialen zoals PVC, PP en PE. In dit artikel leggen wij de specifieke voordelen uit van elk materiaal.

Dekzeil van PVC: de hoogste kwaliteit

PVC is een afkorting voor polyvinylchloride en is een duurzaam type kunststof. Het wordt vervaardigd uit grondstoffen zoals aardolie en zout en is eenvoudig te bewerken. PVC onderscheidt zich vanwege eigenschappen als zijn lichte gewicht, hoge slijtvastheid en grote herbruikbaarheid. Ook is het materiaal zeer waterwerend en goed bestand tegen chemische substanties.

De bovengenoemde kenmerken maken PVC een veelgebruikt materiaal voor dekkleden en dekzeilen. Deze zijn multifunctioneel inzetbaar en ideaal voor het afdekken van zaken zoals boten en aanhangers. Een PVC afdekzeil wordt vaak ook wel een vrachtwagenzeil genoemd, omdat het vaak wordt ingezet als schuifzeil of huifzeil bij vrachtwagens.

Bij PVC-TARP.COM leveren we PVC dekkleden rond de 600 tot 650 gr./m2 in een diversiteit van kleuren en maten. U bent verzekerd van de hoogste kwaliteit, een 100% waterdichtheid, een optimale levensduur dankzij UV-stabilisatie en een uitermate hoge treksterkte en scheurweerstand. Standaard zijn de zeilen voorzien van stevige zeilringen.

Dekkleed van PE of PP: voordelig alternatief

PVC dekzeilen staan bekend om hun hoge kwaliteit, maar kosten daardoor meer dan goedkopere alternatieven zoals dekkleden van PE en PP. PE is een afkorting voor polyethyleen en PP is een afkorting voor polypropyleen. Beide stoffen lijken op elkaar, maar PP is over het algemeen sterker en beter bestand tegen chemicaliën dan PE.

Als u op zoek bent naar een dekzeil met een optimale waterdichtheid of levensduur, is een PVC dekkleed altijd de beste keuze. Stelt u minder hoge eisen aan het afdekzeil of wilt u het slechts incidenteel gebruiken? Dan kan een variant van PE of PP een voordelig alternatief zijn.

In veel situaties biedt zo’n dekkleed nog altijd ruim voldoende bescherming voor uw boot, aanhanger of bouwmaterialen. En ook als geïmproviseerd dak of partytent doet zo’n dekzeil uitstekend dienst. Wilt u meer weten over de verschillende afdekkleden bij PVC-TARP.COM? Bel dan naar 0541 – 511 362 of stel uw vraag via info@pvc-tarp.com.